Evaluarea Psihologică a Adultului

Ce presupune?

Evaluarea psihologică a adultului se realizează cu ajutorul testelor de specialitate. Este un proces prin intermediul căruia este investigat modul în care se simte, gândește și se raportează adultul la propria persoană și la cei din jurul său, dar și care sunt posibilele cauze ale dificultăților cu care se confruntă în prezent.

Cum se desfășoară?

Întregul proces se desfășoară în trei etape:

***Ședința inițială: presupune o discuție în care se elaborează o anamneză pe baza istoricului de viață, astfel încât să poată fi formulate ipoteze și obiective ce vor fi urmărite în procesul de evaluare.

***Evaluarea propriu-zisă: în funcție de obiectivele stabilite, procesul constă în două sau mai multe sesiuni de testare.

***Ședința post-evaluare: în cadrul acesteia sunt abordate rezultatele evaluării și recomandările corespunzătoare nevoilor individuale.

Când este necesară și care sunt beneficiile?

Evaluarea poate fi de folos în situația în care adultul observă manifestarea a diverse problematici în plan individual, familial, profesional sau social. Astfel, se pot descoperi cauzele simptomelor, nevoile și emoțiile din spatele acestora și se poate crea un plan de lucru în vederea ameliorării și gestionării acestora.eți textul aici...

Cunoașterea interioară este singurul tău compas real. Joy Page